20 stappen achteruit...

Ken je die grap van dat meisje met die enorm goede leverwaarden? Die is dus allang weer achterhaald….🙋

Sinds mijn laatste blogpost ging ik me alleen maar slechter voelen. Op 7 juni moest ik terug voor bloedcontrole en het ophalen van mijn maandelijkse dosis pillen. Aangekomen op de afdeling kreeg ik meteen een zak pillen naar me toe gegooid en mocht ik van de verpleegkundige weer gaan. Toen ik aan haar uitlegde dat ik graag nog even met de arts wilde praten omdat ik me zo slecht voelde en het me niet helemaal logisch leek om door te gaan met de huidige medicatie keek ze me een beetje vragend aan. Toch kwam de arts gelukkig bij me met de woorden; ‘ Het is heel logisch dat je je zo slecht voelt want je leverwaarden zijn te hoog en daarbij zijn je witte bloedcellen te laag dus we gaan je dosering weer terugzetten naar 66%’.

YES! Het enorme opluchting ging door me heen. Ik was namelijk enorm bang dat ik werd afgescheept met ‘het hoort erbij dat je je zo ellendig voelt, sorry!’

Maargoed, terug naar 66% dus. Een hele week heb ik dat geslikt + prednison waardoor ik me altijd een beetje vreemd ga voelen (lees: extreem trek in paprikachips op de raarste momenten etc, haha) maar na die week besloot ik toch om mijn arts maar weer te bellen; er was geen enkele verbetering.

Ik mocht weer langskomen voor bloedcontrole om even de leverfunctie te controleren. Mijn leverwaarden bleken nog verder te zijn gestegen en weer kreeg ik te horen dat het totaal niet gek was dat ik me niet lekker voelde. Dat had ik dus zelf goed aangevoeld. De artsen hebben nu besloten om mijn chemopillen voor 3 weken helemaal stop te zetten en te kijken wat dit zal gaan doen. Ik vind het enorm spannend want ik heb vanaf oktober geen enkele dag zonder deze pillen gezeten.

Nu moet ik pas op 3 juli weer terug voor bloedcontrole en als mijn lever dan weer normaal is start ik met slechts 33%…. Hadden ze nou maar nooit aan die dosering gesleuteld, zucht…..

Zoals je merkt, ik ben er even goed klaar mee en er is nog zo’n lange weg te gaan…

Andere blogs