Viora Talk

Praten met mij als ervaringsdeskundige

Toen ik begin 2016 de diagnose acute leukemie kreeg wist ik al heel snel: hier wil ik iets mee gaan doen als ik straks beter ben! Zo ontstond naast alles wat ik deel op mijn Instagram accounts ‘Viora Talk’.

Luisterend oor voor jou

Zelf heb ik therapie gevolgd bij een psycholoog, zowel individueel als in een groep. Maar ik vond de drempel om daarheen te gaan groot en er wordt meteen een stempel op je geplakt. Dat vond ik niet prettig, ik was zelf heel erg op zoek naar ervaringsdeskundigen en haalde die info vooral veel uit boeken. Dat moet anders dacht ik...

Daarom ben ik in februari 2021 begonnen met Viora Talk; (Online) Gesprekken die ik voer met mensen die hetzelfde meemaken, waar ik een luisterend oor voor kan bieden, mijn ervaringen kan delen, ze kan helpen en ze kan steunen. Niet alleen als je zelf ziek (geweest) bent, maar ook als je het vanaf de zijlijn hebt meegemaakt. Deze gesprekken zijn niet alleen voor ex-(kanker)patiënten maar voor iedereen die het fijn zou vinden om eens met mij te praten.

Wat kan je verwachten van een Viora Talk? 

Tijdens een gesprek van een uur praten we samen over dingen waar je tegenaan loopt. Het is het belangrijkst dat je jouw verhaal bij mij kwijt kunt, waarbij vooral de vraag centraal staat; waar heb jij behoefte aan en hoe kan ik je daarbij helpen?

Veel voorkomende onderwerpen waarvoor mensen mij benaderen zijn: 

 • Het leven om willen gooien, maar hoe dan?
 • Vragen over de behandelingen die ik heb gehad
 • Onbegrip in de omgeving
 • Positievere mindset willen creëren
 • Herstel na kanker zowel fysiek als mentaal
 • Te snel weer de oude willen zijn
 • Vertrouwen in je lichaam kwijt zijn
 • Angst voor terugkomst van de kanker
 • Angst voor de toekomst in het algemeen
 • Niet meer kunnen functioneren zoals voorheen
 • Concentratieproblemen


Neem gerust contact op

Jouw omgeving heeft misschien wel begrip voor jouw situatie maar zal deze nooit helemaal begrijpen. Omdat ik het zelf mee heb gemaakt kan ik jou misschien beter begrijpen. Denk jij dat ik jou kan helpen of vind je het gewoon eens fijn om met een ervaringsdeskundige te praten? Stuur me dan even een mailtje! 

viora talk

Kies wat het beste bij jou past

Viora Talk

€40

Vind je het fijn om een online gesprek te voeren of om te bellen? Dan kunnen we een Talk inplannen!

Plan een Viora Talk

Viora Walk

€50

Liever in real life afspreken en lekker een stuk wandelen terwijl we samen praten? Dat kan natuurlijk ook!

Plan een Viora Walk
viora talk

Wat anderen zeggen

Viora is een super fijne gesprekspartner die oprecht interesse toont en luistert naar je verhaal. Van Viora krijg je het gevoel dat je alles bespreekbaar kunt maken en dat is heel prettig. Ondanks de zwaarte van sommige gespreksonderwerpen was het een hele luchtige wandeling waar ik weer nieuwe energie van heb gekregen!

Ellen

Viora liet mij doen inzien dat ik mijn genezing en herstel tijd mag/ moet geven. En dat het niet zo gek is dat ik niet perse mijn oude leven weer op wil gaan pakken. Ik ga doen wat me plezier en voldoening geeft. Beginnend met lekker aan mijn conditie en herstel werken.

Anja

Voor mij was het gesprek heel fijn. Vooral om de erkenning te horen. Dat neemt al een stukje angst weg.. je voelt je soms uniek met je klachten alsof ik de enige ben die hier last van heeft. Maar hoe fijn is het om te horen dat dat niet zo is. Het was ook niet een heel zwaar gesprek wat voor mij erg prettig was. Gewoon even gezellig kletsen het gaat wel over het ziek zijn maar toch voelde ik mij niet de patiënt. Ik heb er zeker wat aan gehad want ik ben wat meer gerustgesteld 😊.

Evelien

Het was fijn om een luisterend oor te hebben van iemand die buiten de situatie staat maar wel begrijpt waar je doorheen gaat. Viora denkt mee en geeft zoveel mogelijk passend advies. Mijn hoofd en emoties lagen overhoop. Het gesprek heeft mij een stap verder geholpen en daar ben ik haar zeer dankbaar voor.

Rachel

De Viora talk heeft mij erg geholpen met de acceptatie van de situatie. Het is heel fijn om met iemand te praten die een persoonlijke ervaring heeft met de situatie heeft en tegelijkertijd ook niet mijn arts is. Dat geeft andere gespreksmogelijkheden en Viora is zelf natuurlijk ook gewoon aardig waardoor ik me ook op mijn gemak voelde.

Anne Fien