Boeken

'Beter op Reis' en 'De reis van je leven'

De term 'schrijver' vind ik nog steeds lastig om toe te eigenen, maar na twee bestsellers op mijn naam (en op die van mijn vriend Joost) mag ik mezelf toch echt zo noemen. In onze boeken nemen we je mee vanuit onze beide perspectieven in ons verhaal.

Beter op Reis

Als Viora te horen krijgt dat ze acute lymfatische leukemie heeft verandert alles: haar bruisende leven waarin ze samenwoont met haar vriend Joost, vijf keer per week sport en fulltime werkt staat volledig op zijn kop. In Beter op reis beschrijven Joost en Viora de rollercoaster waarin hun leven is veranderd: de gekke en aangrijpende situaties in het ziekenhuis, de hoop en wanhoop, kleine overwinningen en grote mijlpalen en hoe ze elkaar en hun relatie op de been houden. Na tweeënhalf jaar ziekenhuis wordt Viora genezen verklaard. Ze laten alles achter zich om hun droom waar te maken, en vertrekken voor een jaar op wereldreis. Beter op reis is ontroerend en aangrijpend, maar ook optimistisch en ontzettend vrolijk: indrukwekkende anekdotes worden afgewisseld met hilarische verhalen van Joost en Viora, elk vanuit hun eigen perspectief. Een inspirerend boek voor iedereen die zich afvraagt wat écht belangrijk is in het leven.

De reis van je leven

Viora en Joost lieten in 2019 na een heftige tijd alles achter zich voor een wereldreis. Ze namen de Transmongolië Express naar China, scooterden over de Filipijnen, dwaalden door rijstvelden in Vietnam en toerden met een camper door Nieuw-Zeeland en Australië. Ondertussen deden ze verslag op hun Instagramaccount Be More Unicorn, waar ze inmiddels een enorme community van trouwe fans opgebouwd hebben.

De reis van je leven is een unieke combinatie van hun adembenemende ervaringen, persoonlijke verhalen en grappige anekdotes, aangevuld met praktische tips en handige lijstjes. Onmisbaar in elke backpack!

Beter op reis

Wat anderen zeggen

De keuze om dit boek vanuit zowel de patient als de partner te schrijven is ontzettend sterk. Er wordt vaak minder stil gestaan bij de gevoelens en de rol van de partner. De openhartige schrijfstijl van beiden geeft je een heel goede inkijk in het hele proces wat zo vaak zo zwaar is geweest. Het perspectief dat Joost & Viora steeds blijven houden en de enorme liefde voor elkaar en het leven maken dit boek ondanks het zware onderwerp toch heel positief om te lezen. Voor ons zeker een inspiratie om van iedere dag iets moois te maken en avonturen te blijven sparen.

GerdienvanTongeren

Nadat ik begon in dit boek heb ik hem in 1x uitgelezen. Meerdere malen met een brok in mijn keel gezeten door de manier waarop dit verhaal geschreven is. Ontroerend, maar door het sprankje humor geen zware pil. Het boek leest lekker weg en je wil nadat je begint met lezen niet meer stoppen. Wat een inspirerend koppel waar veel mensen nog wat van kunnen leren. Het verhaal wordt verteld zoals het is, met veel levenslessen en stof tot nadenken. Enorme aanrader!

Loesjanssenx

Iedereen zou dit boek moeten lezen. Pas dan kan je ,tot op zekere hoogte, voorstellen wat mensenmet kanker en hun omgeving mee maken. Het boek laat je niet meer los tot je het hebt uit gelezen.

Mmsummer