Geen prednison meer, afvallen en de sportschool!

Hallo daar!

Uit verschillende hoeken kreeg ik de vraag of ik weer eens een update wilde geven op mijn blog. Ik riep dan snel ‘er is niet zoveel nieuws..’ maar later dacht ik; geen nieuws is hartstikke goed nieuws Viora en dat mag je ook melden!

Pillen

Bij de laatste controle had ik wat lichte symptomen van buikgriep en mocht ik even een weekje rust nemen van alle pillen zodat mijn lijf even kon bijkomen. Dat was fijn! Bij deze controle is besloten om mijn dagelijkse chemopillen op 66% te houden en mijn wekelijkse pillen naar 66% te verhogen, de wekelijkse pillen zouden de grootste invloed hebben op mijn lever en dat wilde de arts graag even aankijken(die lever blijft toch een bitchie ;)). We zijn nu ruim 3 weken verder en het gaat heel stabiel. Aankomende maandag moet ik weer terug voor bloedcontrole en ik ben enorm benieuwd hoe mijn waardes zullen zijn. Zoals het nu voelt gaat het gewoon goed dus we zullen zien!

De laatste prednison

In mijn laatste update vertelde ik over de laatste week prednison die eraan kwam, die week ligt inmiddels al ruim 5 weken achter me en ik merk dat goed. Ik krijg vaak te horen dat mijn eigen gezicht weer terugkomt en ik zie het zelf ook in de spiegel. Ik ben 6 kg kwijt en hard aan het werk om de overige 20 kg ook kwijt te raken.

80 kg challenge

Om het afvallen ook een beetje leuk en uitdagend te maken, heb ik samen met mijn vader de ’80kg challenge’ in het leven geroepen. Mijn vader is altijd een beetje een jojo(sorry pap) en wilde nu graag weer wat kilootjes kwijt dus dit was een mooi moment om dat samen met mij te kunnen doen.

We begonnen de week nadat ik klaar was met mijn prednison. We wogen ongeveer hetzelfde en spraken af dat we een wedstrijdje zouden doen wie het eerst 80.0 kg op de weegschaal zou wegen. De regels zijn simpel; gezond eten, veel bewegen, elke donderdagochtend wegen en niet vals spelen 😉

Mijn vader is wat afvallen betreft niet te verleiden met een beloning, dus mijn moeder vond dat er een straf op moest staan als hij het niet van mij zou winnen. Hij besloot zelf dat zijn straf zou zijn dat hij fietsend naar Maastricht zou gaan… Inmiddels ben ik nog 1,5 kg verwijderd van de 80kg en is het een nek aan nek race. Ik hou jullie uiteraard op de hoogte en mocht de tocht naar Maastricht er komen, volgt daar uiteraard een verslag van 😉

Voor het eerst weer naar de sportschool

Het afgelopen half jaar heb ik heel veel yoga gedaan en dat bevalt heel goed, maar zoals de meesten weten is krachttraining toch wel mijn grote passie en afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Na 1 jaar, 8 maanden en 19 dagen stond ik weer op mijn vertrouwde plekje in mijn vertrouwde gym! Ik wil nu proberen dit weer heel langzaam op te pakken 🙂 Het ging namelijk hartstikke goed en ik was veel minder moe dan ik had verwacht, dan merk je toch wel dat je lichaam heel wat aan kan en dat voelt zo fijn!

Vakantie

En dan het leukste nieuws op deze blogpost af te sluiten: Joost en ik gaan begin oktober nog lekker een weekje naar Griekenland! Nog even genieten van de zon voordat de herfst zijn intrede doet 🙂

Andere blogs