Goed en slecht nieuws

Zal ik beginnen met het goede of het slechte nieuws?

Oke, laat ik beginnen met het goede nieuws, dat is ook de chronologische volgorde 😉
Vrijdagmiddag gingen Joost en ik namelijk tekenen voor ons nieuwe huis! Ja je leest het goed, we hebben samen een huis gekocht!! ♥

makelaar1

We hebben ervoor gekozen om dit juist nu te doen, om over de heuvel van ellende heen te kijken. Op de naar de toekomst. Nu hebben we iets heel positiefs om naar uit te kijken ☺ 15 augustus krijgen we de sleutel en moeten dan nog een aantal dingen laten verbouwen dus mocht je nog een aannemer, timmerman, schilder of loodgieter kennen die ons zou willen helpen, wij horen het graag 😉

778_1440

Dan helaas over naar het slechte nieuws:
Toen ik vrijdagochtend wakker werd voelde ik al een vervelende keelpijn. Na het tekenen bij de makelaar gingen we met de auto naar Amsterdam omdat we lekker een weekend Amsterdam hadden gepland. Joost had het bloedheet, terwijl ik kippenvel had en enorm zat te rillen. Steeds vroeg ik hem of de airco alsjeblieft uit mocht, zo koud had ik het. Ik bleef maar tegen hem zeggen dat ik me niet lekker voelde en eenmaal aangekomen in Amsterdam gingen we maar even de thermometer erbij pakken (altijd in m’n tas super handig hoor ;))
Helaas 39.1 graden koorts, ja dat voelde ik helaas al. Na wat paracetamol zakte de koorts gelukkig en zagen we niet de noodzaak om het ziekenhuis te bellen.
Helaas om 24:00 uur was de koorts ineens 40.1 graden, een hartslag van 140 en lag ik al een gek te klappertanden. Ik had totaal geen controle over het extreme trillen en klappertanden. Dat vond ik toch wel eng en toen zijn we toch maar naar de spoedeisende hulp gereden. (Never a dull moment, dat weten jullie inmiddels)
Dami (mijn broertje) sliep ook bij ons in Amsterdam dus met z’n 3e waren we rond 02:00 uur op de spoedeisende hulp in Nieuwegein.
Na allerlei onderzoeken en 2 uur wachten, kwamen ze tot de conclusie dat ze me gingen opnemen en veel antibiotica gingen toedienen want de ontstekingswaarden in mijn bloed waren erg hoog en mijn andere bloedwaarden waren erg laag.

opname1


De hele nacht heb ik liggen rillen en bleef ik de verpleegster maar om dekens vragen, zo koud!
Zaterdag en zondag heb ik vrijwel alleen maar geslapen overdag en kreeg ik veel antibiotica, zakken bloed en vocht.
Maandag voelde ik me gelukkig iets beter maar er werd nog steeds totaal niet gesproken over wanneer ik naar huis zou mogen. Wel sprak in zondag mijn hematoloog over kuur 6 die 4 juli start. Zelf was ik namelijk erg bang dat deze uitgesteld zou worden, maar hij had er vertrouwen in dat deze gewoon kan starten. Laten we dat vooral hopen!

opname2

Maandag stond, zoals ik al vertelde in mijn vorige blog, een beenmergpunctie gepland. En hop, die kreeg ik ook gewoon. Eerst werd daar nog even over getwijfeld maar ‘gelukkig’ ging deze gewoon door. Als deze zou worden uitgesteld zou dat ook weer uitstel voor mijn volgende kuur betekenen en dat wilde ik niet. Dit keer werd de punctie uitgevoerd door de zaalarts. Helaas prikte ze de eerste keer op een plek waarbij er geen beenmerg omhoog kwam en moest ze dus nog een keer mijn borstbeen in op een ander plekje. Ach wat een heerlijk gevoel is dat toch, auw! Gelukkig was het veel minder pijnlijk dan de vorige keer.

opname3

Maandagavond werd bekend wat voor virus ik had en konden ze starten met gerichtere antibiotica. De antibiotica van het infuus werd gestopt en ik kreeg pillen. Dinsdagochtend maakte de verpleging me wakker met de mededeling dat ze het infuus gingen loskoppelen en dat ik waarschijnlijk naar huis kon als mijn bloedwaarden redelijk waren en ik me goed genoeg voelde.
Na lang wachten kwam de arts ’s middags met de verlossende woorden dat ik naar huis mocht en me pas maandag weer hoef te melden. Mijn HB was gestegen van 4,9 naar 6,7 en ook mijn andere waardes waren iets beter. Maandag hebben we eerst een gesprek met de hematoloog over de uitslag van de beenmergpunctie en zal ik daarna worden opgenomen voor kuur 6.

Nogmaals bedankt voor alllll jullie lieve reacties op mijn stuk in metro maar ook alle andere berichtjes afgelopen weekend, sorry als ik nog niet gereageerd heb het is niet persoonlijk, maar ik lees echt alles! 🙂

Ik ga nu lekker uitrusten en bijkomen want ik ben dan wel thuis maar ik ben nog erg moe en kan nog niet zoveel en zit nog ruim een week aan de antibiotica..

Trouwens ik krijg van veel mensen de vraag of ze een mail kunnen ontvangen als ik iets nieuws plaats, dat heb inmiddels geregeld voor jullie! Dus wil je voortaan een mailtje ontvangen wanneer ik een nieuwe blog geplaatst heb? Vul dan hieronder je naam en mailadres is dan ontvang je automatisch een berichtje als iets online staat!


Andere blogs