Kuur 5: 4 zakken bloed, 3 zakken chemo, 60 chemopillen en 12 injecties

Zo, ik moet even goed terug denken wat er allemaal is gebeurd de afgelopen 2 weken…

Helaas ging ik totaal niet hersteld deze kuur in en dat bleef me erg achtervolgen. Ik had nog erg veel last van de bijwerkingen van mijn 4e kuur: hoge hartslag, vermoeid, trillen, zwakke benen, veel vocht in mijn lichaam.

Ik moest in de 2e en 3e week weer 4 prikken halen, dus 4 keer op en neer naar het ziekenhuis. Vooral het heen en weer rijden vond ik erg vermoeiend en ik zei dan ook vaak tegen mijn vader of broertje als grapje:   ‘gaan jullie even voor mij de prik halen, ik ben het zat.’ Helaas, zo werkt het niet…Ik merk nu dat ik echt soms helemaal klaar ben met het wachten, alle onderzoeken, chemo etc. Ik kijk dus ook enorm uit naar de lichtere kuren niet alleen mentaal maar ook fysiek want ik merk dat mijn lichaam zwakker en zwakker wordt en dat is nu wel genoeg geweest. Teveel gif in te korte tijd als je het mij vraagt, maar goed we gaan stug door, we kunnen niet anders.

Eigenlijk heb ik vrij weinig gedaan de hele 2e week, op een enkele keer lunchen met vriendinnen na. Ik wilde van alles maar moest even pas op de plaats doen en luisteren naar mijn lichaam. Woensdagavond ben ik nog wel even met Joost mee geweest naar de bloedbank. Het was de eerste keer dat hij bloed ging geven, dus ik wilde graag even mee 🙂

blog2201

Maandag (van de 2e week)had de zaalarts al gezegd dat mijn HB erg aan het zakken was en dat wanneer het op vrijdag onder de 5,5 zou zijn, ik een bloedtransfusie zou krijgen. Donderdagavond had ik enorm zware hoofdpijn en zag ik soms zwart, ik voelde dus al dat ik bloed nodig had. En ja hoor, vrijdag bleek mijn HB zelfs gezakt naar 4,4 (vanaf 7,5 is de normaalwaarde). Ik kreeg 2 zakken bloed en voelde me daarna gelukkig een stuk beter. Dit was helaas niet van lange duur, ik voelde zondag alweer zware hoofdpijn opkomen.

Maandag werd mijn HB weer gemeten en was helaas slechts 0.6 gestegen naar 5.0. Dus vandaag kreeg ik weer 2 zakken bloed. Mijn bloedplaatjes waren van 42 naar 6 gezakt (waarbij 150-400 normaal is!!) en dit kan gevaarlijk zijn, er kunnen dan snel interne bloedingen ontstaan. Dus naast de 2 zakken bloed kreeg ik nog een zak bloedplaatjes toegediend. Mijn bloedplaatjes waren na de transfusie gestegen naar 45, een stuk beter dan 6! Al met al duurde dit van 9:00u tot 17:00u en was ik helemaal gesloopt. Helaas moest ik om 20:00u ’s avonds nog terug voor de 2e injectie. Ik heb dus in 2 dagen, 4 zakken bloed gehad en ik ben de mensen die bloed geven dus enorm dankbaar, door jullie voel ik me een klein beetje beter!

blog2202

Gister ben ik weer geweest voor 2 injecties en nu zit de kuur erop! Helaas weer geen enkele keer onder de 15 minuten, dus geen gratis parkeren 😉

Aankomende maandag moet ik terug voor een beenmergpunctie, daar zie ik natuurlijk erg tegen op…

Om nog even met iets leuks af te sluiten: gister stond ik twee pagina’s groot in de metro met mijn verhaal! Wil je het lezen? Dat kan hier! En vergeet dan ook niet deze blog, een ode van Laura aan mij.

Andere blogs