DOEI HAAR!

M’n haar is eraf

Al maanden wist ik dat dit moment ging komen. En bijna 5 maanden mocht ik van ‘geluk’ spreken hoe goed mijn haar het heeft gehouden. Zelfs in het ziekenhuis kreeg ik vaak opmerkingen over hoe mooi en goed het nog was. En dat was het ook echt, tot vorige week zondag kon ik zonder muts naar buiten.
Vanaf 7 januari wist ik natuurlijk dat het eraf zou gaan. Toen al konden ze me geen enkele duidelijkheid geven hoe snel dit zou gaan. Gister op 26 mei was dan toch het moment…

We hebben het afgeschoren. Het was op, het was goed…..

Schermafbeelding 2016-05-27 om 11.13.23

Het viel natuurlijk al heel lang uit, maar in de afgelopen week ging het ineens zo enorm hard dat het niet meer kon. OVERAL lag haar, ik bleef plukken, douchen was een hel omdat ik een kwartier lang alleen maar met haren in m’n hand stond te plukken. En elke seconde dat ik mijn haar aanraakte had ik echt enorm grote plukken vast.

haar1

Samen met m’n ouders en Joost hebben we eerst gegeten en toen ging de schaar erin en de tondeuse over de laatste drie sprieten die nog over waren. Hoe gek ook, maar het was een fijn moment. Iets waar je maanden tegenop kijkt gebeurt en is dan ook goed. En zo gek als wij toch altijd wel zijn maakte we er ook maar een ‘gezellig’ en lacherig ding van, al heeft mama ’s ochtends zeker een traan gelaten. (Mam ik ben trots op je, we hebben het doorstaan!) Papa en Joost waren vooral erg druk met foto’s maken en mam druk in de weer met de schaar. ☺

haar2

Eerlijk is eerlijk we waren allemaal verbaasd hoe mooi mijn hoofd is zonder haar(geen gekke deuken, butsen of noem het op 😉 Maar gek voelt het zeker.
Gelukkig heb ik natuurlijk in januari mijn pruik al uitgekozen en ben dan ook blij dat ik deze nu heb, vanaf nu zullen jullie me dus met pruik gaan zien maar misschien zal het jullie niet eens gaan opvallen. Het voelt heel natuurlijk en lijkt ook echt op mijn eigen kleur al zeg ik het zelf.

haar4

Kuur is 4 gelukkig klaar
Deze kuur valt me tot nu toe het zwaarst, gelukkig heb ik maandag de laatste zak chemo gehad en kan m’n lichaam nu even bijkomen. In eerste instantie zou deze kuur ook volledig in opname zijn (3 weken dus) maar omdat ik in de eerste kuur goed reageerde op al deze middelen mocht ik de kuur via de dagbehandeling volgen.
Ik heb helaas echt heel erg last van de bijwerkingen en merk dat ik al veel zware kuren achter de rug heb. Ik kan amper lopen of staan, wat gewoon enorm frustrerend is!
Daarnaast heb ik heel erg last van mijn slokdarm met eten, wat heel lastig is als je wel veel honger hebt door diezelfde medicijnen. Ook ben ik gewoon echt heel erg slap en moe en slaap erg slecht, m’n huid is erg droog en heb veel uitslag. Er zit op het moment gewoon weinig leven in me en breng veel door op de bank en in bed. Laten we hopen dat dit heel snel weer wegtrekt…..

Afgelopen maandag had ik wel een recordje te pakken qua HB: 8 en ik kwam van een HB van 2,6

Afgebroken kies
Maandag na m’n laatste ziekenhuisochtendje met chemo van deze kuur was ik helemaal gesloopt en heb ik dus weer alleen maar thuis op de bank gelegen en niets gedaan. Joost had super lekker voor me gekookt en dat wat maakte mijn dag natuurlijk weer goed. Eten maakt dit meisje blij. Maar toen: PATS, brak er een stuk van mijn kies af. NEE SHIT! Wat nu?
Joost is altijd de rust zelve en stelde me gerust dat dit nou eenmaal kon gebeuren. Domme pech. Komt goed!
Maarja, kan je zomaar naar de tandarts als je aan de chemo zit in verband met infectie gevaar? Dus de volgende ochtend belde ik naar mijn zaalarts om met haar te overleggen wat ik moest doen. Gelukkig gaf ze na het bekijken van mijn bloedwaardes in het systeem, groen licht om even een bezoekje te brengen aan de tandarts. Want volgens haar was het ook beter om het meteen maar even te laten repareren. Gelukkig kon ik dezelfde middag nog een terecht bij de tandarts en heeft ze mijn kies weer mooi gevuld. Eigenlijk veel te vermoeiend voor me maar goed, hij zit er weer mooi in en dat is ook belangrijk! ☺


Start kuur 5

Nu heb ik een hele week rust, op 3 juni hoef ik pas terug voor bloedcontrole en aan de hand daarvan wordt bepaald of ik op 6 juni mag starten met kuur 5. Deze zal weer starten met een ruggenprik, chemo via infuus en pillen en 2x per week 2x per dag een spuit. Waarvoor we dus weer lekker heen en weer naar het ziekenhuis mogen crossen! Een heerlijk vooruitzicht, NOT. Maar een HELE week vrij en bijkomen, dat is wel echt een heerlijk idee.

Ik hou jullie weer op de hoogte!

Andere blogs