Vakantie, onze challenge en nominaties!

Ik kan wel zeggen dat dit een maand was met heel veel hoogtepunten:

  • Mijn lichaam functioneert normaal
  • We zijn op vakantie geweest
  • De challenge is gewonnen
  • Ik ben genomineerd voor zowel een Viva400-award 2017 als de Fitlist 2017 van Women’s Health
  • en als kers op de taart gaan we naar Disneyland Parijs!

Oke laat ik bij het eerste puntje beginnen: mijn lichaam

Mijn medicatie bleef bij mijn laatste controle in het ziekenhuis op dezelfde dosering en dat werkt zowel mentaal als fysiek heel fijn. Vanuit het ziekenhuis werd lief met mij meegedacht dat het niet fijn zou zijn om de medicatie net voor mijn vakantie op te hogen. Mijn leverwaarden waren heel lichtjes verhoogd en ook om die reden is besloten om het even zo te laten, even te kijken of deze de komende maand nog verder zouden stijgen of juist dalen. 23 oktober heb ik opnieuw controle en hoe gek het ook klinkt maar ik hoop dat mijn lever dan nog steeds lichtjes verhoogd is zodat ik op deze dosering kan blijven want met deze dosering(66%) voel ik me gewoon redelijk oké en op 100% is het nog nooit goed gegaan dus daar wil ik gewoon niet meer naar toe.

Dan verder naar het volgende punt: onze vakantie

in 1 woord: YES!


We gingen naar  het Griekse eiland Kos. Dit was zo fijn, even het ziek zijn in Nederland laten. Even niemand om ons heen die wist van de situatie. Genieten van de zon, zee, strand, lekker eten en af en toe een cocktailtje.

Ik moet dan ook eerlijk toegeven dat ik als een kind heb gehuild in het vliegtuig. Ik wilde niet terug. Ik wilde blijven.  En natuurlijk zou je kunnen zeggen dat iedereen dit gevoel herkent, snap ik. Toch is het anders. Joost zag bijvoorbeeld ook als een berg op tegen z’n werk maar goed hij kón tenminste gaan werken. Iets wat voor mij nog zo ver weg voelt en precies dat gevoel is wat me zo verdrietig maakte. Ik wilde de realiteit niet weer onder ogen komen. Thuis zijn betekent voor mij ziek zijn, betekent voor mij angst maar ook keihard werken aan herstel. Wat dus betekende dat ik meteen weer allerlei afspraken had bij thuiskomst die allemaal draaien om mijn leukemie. Dit blijft gewoon echt iets heel moeilijks en ik kan wel net doen alsof dit er niet toe doet maar ook hierover wil ik eerlijk zijn. Wat trouwens wel een enorm positief punt was: ook tijdens de vakantie ben ik afgevallen!

En dan kom ik gelijk bij het volgende punt, onze challenge!

Mocht je niet weten waar dit overgaat, check dan even mijn vorige blogpost. Het was een close call maar ik kan jullie vertellen: IK HEB GEWONNEN! En dat terwijl we ruim 9 dagen in een all-inclusive resort op Kos zaten. Voor veel mensen het paradijs om met 3kg meer huiswaarts te keren.

Hoe ik toch afviel? BALANS. Zo simpel is het.

En daarmee bedoel ik; ik at precies wat ik lekker vond maar lette daarbij wel op dat ik geen 3x langs het buffet ging (zoals Joost, maar al eet hij het hele buffet in z’n eentje op, hij komt niet aan de mazzelaar!) maar slechts 1x en dat we elke dag iets deden aan beweging zoals bijvoorbeeld lopend naar het dorpje, een uurtje tennissen, een stuk zwemmen, een half uurtje voor het ontbijt de hotelgym in etc. Dat voelde voor mij totaal niet als een straf. Ik hou van bewegen en van lekker eten en heb mezelf niets verboden als het op eten of alcohol aankwam en zie hier het resultaat: de weegschaal gaf vanmorgen 79,9kg aan!

Dus lieve volgers; Mijn vader gaat fietsen naar Maastricht, jaja! Dat wordt een mooie uitdaging voor hem. We hebben vanochtend wel gelijk afgesproken dat onze afvalstrijd hier nog zeker niet stopt, ik wil weer langzaam terug naar mijn oorspronkelijke gewicht en dat ligt nog 20kg lager. Dus we blijven elkaar motiveren en aanmoedigen!

Aan deze challenge hing ook een beloning: Ik mag een weekend weg uitkiezen voor ons hele gezin. Een paar weken geleden hebben we dit al besproken met z’n 6e en we gaan binnenkort naar Disneyland Parijs!!!

En dan last but not least: Ik ben genomineerd voor een Viva400-award in de categorie Wereldverbeteraars en ik vind dit ZO onwerkelijk. Hoe kan het dat ik, door gewoon mijn verhaal te delen rondom mijn leukemie, word gezien als iemand die zoveel mensen inspireert? WAUW.  Ik had dit al gedeeld via Facebook maar mocht je nog niet gestemd hebben dat kan nog hier!

En dan nog iets: ik stond ook als GROTE verrassing ineens met mijn snoet in de Women’s Health voor de nominatie van de FitList 2017. Net als de Viva400-award ZO onrealistisch, maar dat hoef ik niet nog een keer te herhalen 😉 Ook daarop kun je stemmen en dat doe je hier!

Zo, dit was even een hele positieve blogpost. Hopelijk volgen er alleen nog maar van dit soort posts 🙂

Andere blogs