Mijn favo terrassen in Utrecht

In Utrecht is de Neude natuurlijk het allerbekendste plein om op een terrasje neer te strijken. Maar eerlijk is eerlijk, dit is mijn minst favoriete plek in de stad om te zitten. Te druk, te groot, te massaal. Wat ik wel leuke plekjes vindt? Je leest het in deze blog!

Louis Hartlooper

Wij wonen zelf vlakbij Ledig erf, ik vind dit een van de leukste pleintjes van de stad. Niet te groot, wel gezellig druk. Bij Louis Hartlooper kan je heel lekker (vegan) lunchen en borrelen, maar Louis Hartlooper is ook een kleine bioscoop. Heel leuk dus om je bezoekje aan het terras te combineren met een film!

Camping Ganspoort

Hoewel de naam anders doet vermoeden is dit geen camping maar een gezellig restaurant aan het water! Ook hier hebben ze goede vegan opties, iets waar ik heel blij van word! Voor ieder wat wils :) Op steenworp afstand van Ledig Erf en dus ook goed te bereiken met de trein (station Vaartsche Rijn). 

Klein Berlijn

Een heel lekker terras met heel veel verschillende speciaal biertjes, ook weer aan het water! Dit cafe heeft zelf geen keuken maar je kunt via een QR code wel bij de buren (Taplokaal Gist) je snacks bestellen!

Oorloff aan de kade

Een heel gezellig terras is Oorloff aan de kade zeker. Ze hebben hier super lekkere pizza's uit de steenoven! En sinds ze weer open mochten hebben ze leuke loveseats op straat staan!

Guusjes

Bovengenoemde terrassen zijn allemaal rondom Ledig erf. Guusjes is helemaal aan de andere kant van de stad in de populaire wijk Vogelenbuurt. Het terras is niet super breed maar wel altijd druk en gezellig. Zowel voor lunch, borrel als diner!

Mocht je met bovenstaande terrassen nog niet je plekje hebben gevonden kijk dan ook even op 't Wed, Domplein of Stadhuisplein. Ook daar zit je altijd goed! 

Andere blogs