3x cardio in de gym

1. De loopband

Met stip op 1 staat de loopband. Ik vind dit een fijn apparaat omdat je er veel meer kunt variëren en het zo zwaar kunt maken als je wil. Denk aan hardlopen, wandelen en tegen de helling lopen. Het liefst loop ik in de buitenlucht natuurlijk, maar tijdens mijn krachttraining vind ik het een hele fijne warming-up of cooling down. Ik zet lekker een vlogje op en de tijd vliegt voorbij. Een warming-up en cooling-down doe ik altijd 10 minuten. Gebruik ik het echt als onderdeel van mijn training dan sta ik 30 minuten op de loopband.

2. De hometrainer

Ik wissel vaak af tussen de loopband en de fiets, ook hier geldt weer je kunt het zo zwaar maken als je zelf wil. De laatste tijd doe ik vaak 30 minuten krachttraining en 30 minuten fietsen. Dit vind ik zelf een hele fijne manier van trainen. Toen ik bezig was met mijn herstel heb ik ook een tijdje een hometrainer gehad. Zo kon ik lekker vanuit huis een half uurtje fietsen en voelde ik me niet zo bekeken met mijn korte haar en prednisonlichaam. Heerlijk vond ik dat! Ook was de drempel lager om lekker in beweging te komen. Toen ik het gevoel had weer fit genoeg te zijn voor de gym vond ik het toch fijner om het ook weer te kunnen combineren met krachttraining.

Deze fiets kan ik overigens NIET aanraden ;)
3. De roeimachine

Een klein beetje haat-liefde heb ik wel met dit apparaat hoor. Op dit apparaat kun je toch minder makkelijk 'relaxen' als op de loopband of de fiets en ik houd dit ook niet zo lang vol als hardlopen of fietsen. Je wordt echt aan het werk gezet. Af en toe wel lekker, maar het ligt altijd wel aan de oefeningen die ik heb gedaan of ik kies voor de roeimachine! Maar zonder zweetdruppels van dit apparaat af komen, vergeet het maar ;)

Er zijn natuurlijk nog veel meer fijne cardio-apparaten te vinden in de gym. Ik vind de stairmaster en de crosstrainer bijvoorbeeld ook hele fijne apparaten, helaas heeft mijn gym deze niet! Maar om lekker aan mijn conditie te werken is er gelukkig alsnog genoeg keuze :)

Andere blogs