Curry met kikkererwten, zoete aardappel en pompoen

Wat heb je nodig voor twee personen?
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 zakje voorgesneden pompoen a 400 gram (een verse pompoen kan ook, vind ik meer gedoe)
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2,5 cm verse gember
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 bouillonblokjes (groenten)
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 theelepel kerrie
  • 500 ml water
  • eetlepel olijfolie
  • Topping: gebakken uitjes en pompoenpitten

En dan?

  • Snipper de ui, snijd de knoflook en de gember fijn
  • Snijd de zoete aardappel ik blokjes
  • Was de kikkererwten in een vergiet
  • Zet een grote wokpan op het vuur met de olijfolie
  • Doe vervolgens de ui, knoflook en gember hier in totdat deze een beetje fruiten
  • Voeg de kurkuma en kerrie toe, roer dit even goed door
  • Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe
  • Roer alles goed door elkaar en laat zeker 30 minuten pruttelen
  • Schep in twee diepe borden en voeg eventueel de toppings toe

Andere blogs