Gnocchi met paddenstoelen en pesto

Gister plaatste ik een foto van alle ingredienten in mijn story met de tekst. 'Dit wordt vast lekker!' En dat was het ook echt, dus zonde om het niet even uit te typen voor jullie!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 'Paddestoelen voor risotto' van de AH (of bijvoorbeeld kastanje champignons)
  • een pak Gnocchi
  • AH soja kookroom
  • Potje vegan pesto groen
  • zak rucola
  • Kipstukjes, ik gebruik de Garmen Gourmet plant based sensational filet pieces (mediterranean)
  • optioneel: edelgistvlokken/vegan kaas als topping

En dan? 

  • Scheur of snij de paddestoelen in stukjes en bak deze met een eetlepel olijfolie(ik deed de tijm er ook doorheen die bij deze paddenstoelen zat, zonder de steeltjes), als ze een beetje gebakken zijn doe dan de kipstukjes erbij en laat even meebakken.
  • Bak in een andere pan de gnocchi. Deze hoef je niet voor te koken. Gewoon in de pan bakken tot ze mooi bruin zijn. Ik denk ongeveer 10 min/een kwartiertje. Proef even als je denkt dat ze goed zijn, zijn ze lekker zacht van binnen, dan zijn ze goed!
  • Doe in de pan van de paddenstoelen/kipstukjes 2 eetlepels pesto en de kookroom, afhankelijk van hoeveel saus je wil hebben kan je het hele of het halve pakje doen. Laat dit even een paar minuten koken en voeg vervolgens de gebakken gnocchi toe. Roer alles even goed door elkaar.
  • Doe een flinke hand rucola op beide borden.
  • Schep de gnocchi er bovenop.
  • Aan tafel!

Andere blogs