Vegan ceasar salade

Wat heb je nodig voor twee personen? 
  • Kipkrokant Schnitzel van bijvoorbeeld Vivera
  • Bedda parmezaanse 'kaas'
  • Vegan spekjes van bijvoorbeeld de Vegetarische Slager
  • Croutons
  • een paar eetlepels mayo (ik gebruik hiervoor de mayonaise van Callowfit maar een andere vegan mayo kan ook)
  • 1 Avocado
  • Bakje cherrytomaatjes
  • 2 kleine Romaine sla kroppen
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel citroensap
  • scheutje olijfolie
En dan? 
  • De saus maken: Doe de mayo, citroensap en knoflookpoeder in een schaaltje en mix goed door elkaar. Proef even of je de juiste goed vindt en voeg anders nog iets meer mayo/knoflook/citroensap toe.
  • Bak zowel de 'schnitzel' als de 'spekjes'
  • Snijd ondertussen de avocado en cherrytomaatjes en de sla
  • Verdeel dit alvast over 2 borden(of mix eerst met de saus, ik doe die er aan het eind op, net wat je lekkerder vindt)
  • Laat de 'spekjes' en de 'schnitzel' even iets afkoelen, snij de 'schnitzel' vervolgens in reepjes.
  • Verveel daarna over de twee borden en bestrooi er 'kaas' en croutons overheen
  • Eet smakelijk!

Andere blogs