De 5 leukste hotels in Utrecht

De laatste tijd komt deze vraag vaak voor bij in mijn DM: 'We gaan een weekendje naar Utrecht, heb je tips?' Natuurlijk heb ik tips voor de leukste stad van ons land, daarom deze blog met de 5 leukste hotels in onze mooie stad! Ik vind het heel lastig om echt een top 5 samen te stellen want Utrecht heeft ontelbaar veel leuke hotels, dus ga vooral ook nog even zelf opzoek als onderstaande hotels niet helemaal zijn wat je zoekt! 

1. Mother Goose

Eigenlijk is dit mijn standaard antwoord als iemand vraagt: 'Waar moet ik slapen in Utrecht?' Mother Goose is een boutique hotel gevestigd in een historisch stadskasteel aan stadhuisplein en is dus midden in het centrum. De ideale plek voor je overnachting dus! Het hotel is klein, maar heeft wel hele gave kamers en een tof uitzicht! Alle verdiepingen zijn ingericht in een ander kleur thema. Prijs per nacht vanaf 99 euro.

2. The Hunfeld

Afgelopen zomer hebben we zelf een nachtje in dit hotel geslapen en ook hier geldt: een super mooie locatie! Namelijk aan de Mariaplaats wat in de zomer omgetoverd wordt tot 1 groot terras! Vooral de kamers op de hoek van het pand hebben een heel tof zitje. Ontbijtjes worden 's ochtends aan je deur gehangen in een tasje! Prijs per nacht vanaf 70 euro.

3. Bunk

Dit is misschien wel de vetste nieuwe plek in de stad. Deze voormalige kerk is helemaal omgetoverd tot een hostel met mooi restaurant en bar. Als ik de bedden met de gordijntjes zie moet ik meteen weer aan de wereldreis denken. Je hebt een soort mini eigen kamertje, maar wel met z'n tweeën! Ook biedt Bunk mooie privékamers. Prijs per nacht vanaf 47 euro.

4. Stayokay Utrecht Centrum

Stayokay staat natuurlijk bekend om zijn jeugdherbergen en ik kan me herinneren dat we er, toen ik zelf in groep 8 zat, wel eens op schoolkamp zijn geweest. Maar deze vestiging licht midden in het centrum aan het bekendste plein van Utrecht namelijk de Neude. Je hebt in deze Stayokay ook privékamers en daardoor is dit de ideale plek voor je weekendje weg! Prijs per nacht vanaf 58 euro.

5. Star Lodge hotel

Tijdens onze boektour hebben wij hier een nachtje geslapen. Het fijne aan dit hotel is dat het net buiten de stad ligt waardoor het er heerlijk rustig is. Je kunt een fiets huren (10 minuutjes naar de Neude) of vanaf hier de bus pakken naar de stad (letterlijk 3 haltes). Prijs per nacht vanaf 73 euro.

En als je dan een leuk hotel hebt gevonden ben je vast nog opzoek naar leuke terrassen, een blog met mijn favo terrassen vind je hier!

Booking.com

De algemene pagina van hotels in Utrecht vind je hier!

Andere blogs