Doen in Utrecht

We krijgen zo vaak de vraag: 'Weten jullie nog iets leuks dat we kunnen doen als we een dagje/weekendje naar Utrecht komen?' Er is in de stad naast natuurlijk genoeg te doen! Utrecht heeft heel veel leuke terrassen en winkelstraten maar ook een rondje varen of suppen is zeker aan te raden in de mooiste stad van het land! 

De Dom beklimmen

Wat natuurlijk niet moet missen tijdens je bezoekje aan Utrecht is het beklimmen van de Dom. De toren is met zijn 465 treden best een behoorlijke klim maar het uitzicht bovenop is het helemaal waard! Helaas is de Dom op dit moment helemaal ingepakt vanwege een grot renovatie, een project dat zeker 5 jaar duurt! 

Een rondleiding duurt een uur en kost 10 euro per persoon.

DOMunder

De hoge toren van de Domkerk is natuurlijk niet te missen, maar wist je dat je ook ónder Domplein kunt komen? Ik heb dit zelf nog nooit gedaan maar hoor er positieve verhalen over, dus mocht je een beetje geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Utrecht is dit iets voor jou!

Ga de gracht op

Zeker met mooi weer is het aan te raden om lekker een rondje te varen, te suppen of te waterfietsen door de grachten en langs de Singel!

Terrassen

Utrecht heeft heel veel fijne terrassen, een blog met mijn lievelingsrestaurants vind je hier!

Eten

Een lekker ontbijt of lunch kan natuurlijk ook niet ontbreken, ook daarvoor schreef ik een aparte blog die vind je hier!

Shoppen

Utrecht heeft een net nieuw heropend winkelscentrum genaamd Hoog Catherijne. Maar ook de Oude gracht, Lijnmarkt, Steenweg en de Zadelstraat zijn leuke winkelstraten.

Wandelen

Misschien wel het leukst is gewoon lekker wandelen door de stad langs de grachten. Je kunt langs de singel een mooi rondje lopen dat helemaal om de binnenstad van Utrecht heen gaat.

Fietsen

Wil je even de stad uit? Huur dan een fiets en fiets richting Amelisweerd/Rhijnauwen, daar kun je heerlijk in het bos wandelen en als stop een lekkere pannenkoek eten bij Theehuis Rhijnauwen of stoppen voor lekker brood bij restaurant De Veldkeuken.

Andere blogs