IK BEN ZWANGER

Het is zo fijn om eindelijk met jullie te kunnen delen. Het voelde weken lang alsof ik maar mijn halve leven kon delen. Als ik vroeg in bed lag, middagen op de bank of als ik 's avonds echt weinig trek had in warme groenten had ik dit al zo graag willen delen, maar goed het heeft natuurlijk ook wel wat om dit geheim nog even met elkaar te hebben en het eerst rustig aan onze omgeving te vertellen.

Als je mijn verhaal de afgelopen jaren gevolgd hebt weet je dat het voor ons heel spannend zou worden. Mijn arts zei ons letterlijk: 'het is 50/50, de een wordt onvruchtbaar door de chemo, van de ander heb ik hier de geboortekaartjes liggen'. Nadat ik klaar was met mijn behandeling heb ik me wel laten onderzoeken bij de gynaecoloog. Zij gaf toen aan dat het allemaal goed uit zag, dat ze nog eicellen zag, maar dat dit verder nog geen enkele garantie gaf op een zwangerschap. Het klinkt gek maar ik heb altijd geloofd en gevoeld dat het mogelijk was. En natuurlijk maak je je soms ineens enorm zorgen, wat als het toch niet kan? Dan zadel ik ook Joost met dit probleem op. Gelukkig hadden we na een half jaar een positieve test in handen. Hoe dat ging zie je in onze video

Hoe voel ik me? 

De meest gestelde vraag de afgelopen tijd. Ik mag absoluut niet klagen. Ik heb wat kleine kwaaltjes gehad zoals misselijkheid en overgeven, maar ben inmiddels 15 weken en merk dat die kwaaltjes langzaam minder worden. Wel merk ik dat ik enorm moe ben en mijn energie echt weer even moet leren verdelen over de dag. Ook vind het het lastig om heel gezond te eten, vooral warme maaltijden met veel groentes staan me op het moment een beetje tegen. Maar ach, dit is de ultieme reden om de touwtjes een beetje te laten vieren toch ;)

8 weken echo

Het duurde voor ons gevoel een eeuwigheid (precies een maand) tot we naar de verloskundige mochten komen om te kijken of er een kloppend hartje te zien was. En echt binnen een halve seconde kregen we de verlossende woorden: ik zie een heel mooi kindje! Met een glimlach van oor tot oor liepen we de praktijk weer uit! 

11 weken echo

Vandaag kregen we dan de echte intake bij de verloskundige. De 8 weken echo is iets dat je kunt doen, maar is een echo die je zelf moet betalen dus niet iedereen kiest hiervoor. Deze echo bij de intake is wel onderdeel van het 'normale' traject. En ook hier werd binnen 1 seconde de baby heel mooi in beeld gebracht en was het al veel meer een mini mensje dan bij 8 weken. Zo bijzonder!

13 weken echo

Deze echo werd niet uitgevoerd bij de verloskundige maar bij Focus. een praktijk die zich volledig richt op het maken van echo's. Tijdens deze echo werd het kindje helemaal opgemeten, werd er naar alle orgaantjes gekeken en er werd bijvoorbeeld ook een nekplooimeting gedaan. Ook kregen we voor het eerst het hartje te horen. Ik had tot nu nog geen traan gelaten, maar dit was het moment. HET HARTJE! Zo mooi om dat voor de allereerste keer te horen! 

Pretecho

Afgelopen zaterdag kondigde we op instagram mijn zwangerschap aan. Meteen werden we overladen met zoveel liefde maar ook leuke verzoeken. Zo mochten we naar de We Are Pregnant beurs komen op een pretecho te laten maken. Ook hier kregen we binnen 1 seconde te horen dat het kindje er zo mooi en goed uit zag, toch voor de zoveelste keer weer een geruststelling :) Vooral de 3D-echo vond ik zo mooi en bijzonder! 

Andere blogs