Review: welke Fitbit past bij mij?

Ik krijg via Instagram vaak berichtjes als ‘Viora help, welke Fitbit moet ik kiezen? Welke Fitbit heb jij en bevalt deze?’ Daarom leek het me handig om jullie te helpen met een review.  Eigenlijk is het kiezen niet heel moeilijk en ik ga je helpen. Ik heb namelijk zowel de Charge 2, de Charge 3, de Versa als de Ionic voor je getest. Onderaan dit artikel vind je een overzicht van alle Fitbits en de functionaliteiten.

Eerst even een kleine introductie om je te vertellen waarom ik fan geworden ben van Fitbit… Toen ik tijdens de Kerst van 2015 een Fitbit van mijn vriend kreeg was ik dolblij. Ik was toen fanatiek bezig met sporten en dit horloge was een hele fijne aanvulling (toen de Charge HR, nu niet meer leverbaar maar vergelijkbaar met de Charge 2)
Ik weet nog goed dat ik hem een paar dagen om had en dat het me opviel dat mijn rusthartslag boven de 100 was. Vreemd als je je bedenkt dat een rusthartslag rond de 60 hoort te zitten. Ik voelde me al weken niet lekker en kwam er toen al heel snel achter dat ik ernstig ziek was zoals de meesten van jullie wel weten. Ik vertelde in die tijd vaak aan mijn artsen over mijn hoge hartslag en zei keken me dan aan van ‘jaja, dat apparaatje van jou kan echt niet accuraat jouw hartslag meten hoor.’ Dan pakten we een echte hartslagmeter erbij en ze waren eigenlijk altijd onder de indruk van de accuraatheid van mijn Fitbit. Je begrijpt sindsdien vertrouw ik blind op mijn Fitbit 😉

Laten we beginnen bij de algemene voordelen die ik zelf ondervind en waarom ik al 3 jaar een Fitbit draag:

  • Accurate hartslagmeter
  • Strak design
  • Hele overzichtelijke app
  • Geeft meer motivatie om te bewegen: elk uur om 10 minuten voor het hele uur trilt je Fitbit als je dat uur nog geen 250 stappen hebt gezet
  • Slaap-tracking
  • Challenges met vrienden wat ook motiveert om meer te bewegen
  • Geeft inzicht in gezondheid (cardio fitheidsniveau)
  • Elke week een mail met en overzicht van die week
  • Bijhouden van gewicht (zelfs mogelijk met bijpassende weegschaal)

Deze punten gelden voor alle Fibits die ik tot nu toe heb gedragen en zijn voor mij dan ook de belangrijkste reden om voor Fitbit te kiezen en iet voor een andere tracker.

Laten we nu specifieker per model gaan kijken:

Fitbit maakt onderscheid in trackers (charge 2 en charge 3) en smartwatches (Versa en Ionic)

Trackers

CHARGE 2

De charge 2 is een heel fijn horloge, wat ik alleen erg jammer vind aan dit model; hij is niet waterdicht en inmiddels dus al iets verouderd. Het is een fijn en smal horloge, wat erg prettig zit om een kleine pols. Ik heb dit horloge ruim 2 jaar gedragen, het bandje is een keer stuk gegaan maar dit viel onder de garantie. Ik had hem gekocht bij Coolblue, zij zorgen dat je binnen 2 dagen een nieuwe hebt, ideaal! (Dit geldt voor alle modellen trouwens..)

CHARGE 3

Dit horloge heeft de beste in prijs-kwaliteitverhouding als je het mij vraagt. Daarnaast heeft deze een batterijduur van 7 dagen, wat ook echt een voordeel is. De smartwatches hebben maar een batterijduur van ongeveer 4 dagen. Daarnaast is de Charge 3 een stuk lichter dan alle andere horloges en waterdicht zodat je er mee kan zwemmen en douchen (is handig, geloof me).

Smart watches

FITBIT VERSA

Dit horloge is een echte smart watch en heeft bijvoorbeeld automatische herkenning van je w0rkouts  tijdens het hardlopen. Ook is het mogelijk om een w0rkout aan te zetten op je horloge zodat je ook echt op je scherm kunt zien wat je moet doen, zoals bijvoorbeeld een warming-up, een buikspier workout of een HIIT workout. Met de Versa is het ook mogelijk om muziek te bedienen die je bijvoorbeeld via je Spotify hebt aangezet en zelf je telefoon op te nemen. Wat ik ook erg leuk vind aan de beide smartwatches: je kunt zelf een wijzerplaat kiezen, en er zijn honderden soorten. Waar ik wel even aan moest wennen was de grote om mijn pols, nadat ik ruime tijd de charge 2 en 3 had gedragen was dit wel even een ander formaat maar ook daar was ik weer snel aan gewend.

FITBIT IONIC

Het grootste voordeel van de Ionic is de ingebouwde GPS, wat je dus de mogelijkheid geeft om zonder telefoon de deur uit te gaan voor een run. Ik vind persoonlijk de Ionic te groot om mijn pols maar heb dan ook erg dunne polsen en voel me fijner met een Versa of Charge 3 om. Dit horloge heeft ook een iets mannelijkere uitstraling. In de toekomst wordt het mogelijk om met beide smart watches te betalen, zoals we nu al contactloos doen met onze pinpas.

Samenvattend:

De Charge 2 is een heel fijn horloge maar je hebt voor slechts 10 euro meer al een Charge 3, een veel nieuwer model, een stuk lichter en ook nog waterdicht!

Heb je net iets meer te besteden en wil je een echte smart watch met alle opties (behalve GPS):  de Versa is wat jij zoekt! (en mijn favoriet!)

Vind je GPS op je Fitbit erg belangrijk: dan is de Ionic wat jij zoekt!

Hopelijk heb ik je met deze review kunnen helpen in het maken van een keuze!

Liefs,

Viora

Andere blogs