Vegan pancakes

Ik denk ik dat wel elke dag als ontbijt zou kunnen eten. Hmmm! En het fijne is, hoe vaker je ze maakt, hoe sneller en handiger je er ook in wordt. Veel oefenen dus ;)

Wat heb je nodig voor 10 kleine pannenkoekjes? 

  • 60 gram tarwebloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 120 ml amandelmelk
  • snufje zout
  • 8 gram kokosolie gesmolten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel agavesiroop

Topping: 

  • Paar eetlepels plantaardige yoghurt
  • Snufje kaneel
  • Handje bosbessen
  • Handje frambozen
  • Eetlepel gebroken lijnzaad of granola

Laten we gaan bakken: 

Doe de bloem en bakpoeder in een schaal en mix dit met een lepel door elkaar. Voeg hierna zout, kaneel en agavesiroop toe. Voeg langzaam de amandelmelk toe en roer tot een glad beslag. Voeg nu ook de kokosolie toe.

Nu moet het bakpoeder even z'n werk doen. Er ontstaan luchtbelletjes in het beslag. Laat het beslag even 5 minuten rusten. Hoe langer je wacht hoe luchtiger de pannenkoekjes worden.

Verwarm een koekenpan en zorgt dat deze goed heet is. Schep nu voorzichtig een klein beetje beslag in de pan. Herhaal dit ongeveer 3x zodat je 3 kleintjes tegelijk maakt.

Draai de pannenkoekjes om zodra het beslag aan de bovenkant droog is. Bak nog 1 minuut en leg op een bord.

Herhaal bovenstaande tot je beslag op is. Daarna is het tijd om de topping toe te voegen aan je pannenkoekjes. Lekker versieren en daarna eindelijk eten!

Andere blogs