Mijn 5 favo kookboeken

Kookboeken, ik ben er dol op. Lekker bladeren, inspiratie op doen en daarna natuurlijk zelf aan de slag in de keuken! Wel vind ik het vaak een hele zoektocht naar fijne kookboeken, vaak vind ik het vervelend als je teveel of hele specifieke ingrediënten nodig hebt of als iets meer dan een dag moet weken bijvoorbeeld. Hierbij de top 5 van boeken waar ik op dit moment heel veel uit kook! 

1. Gewoon Vegan - Alexandra Penrhyn Lowe

Er zijn weinig kookboeken zo toegankelijk als deze. In dit boek vind je boerenkoolstamppot, een simpel AVG-tje, lekkere toetjes en overal staat bij of het ook kidsproof is. Alles om je als beginnende vegan op weg te helpen om lekkere maaltijden op tafel te zetten. Het jammere aan dit boek vind ik dat er geen foto's in staan, dat maakt toch minder dat je door het boek heen bladert om inspiratie op te doen. Alexandra is bezig met haar tweede kookboek en ik kan niet wachten! Elke week staat er wel iets bij ons op tafel uit dit boek! 


2. Veganista - Luna Trapini

Het boek waar ik de laatste tijd het meest uit kook is toch echt dit boek. De Italiaanse plantaardige keuken. Italiaans is sowieso mijn favoriet en ik heb nog niets uit dit boek gemaakt waarvan ik dacht mwa... Dat zegt genoeg toch? Van de lekkerste pasta's tot verse pesto en pastasauzen!


3. Plants only Kitchen - Gaz Oakley

Joost begon vorig jaar ineens met het kijken van de kookvideo's van Gaz Oakley. Deze moet je vooral niet net voordat je naar bed gaat gaan kijken, je gaat dan sowieso met honger naar bed! Deze super enthousiaste Engels man kan zo goed koken. Hij heeft inmiddels al meerdere boeken op zijn naam staan en ik heb er zelf 2, allebei erg leuk! Niet alles is voor door de weeks, tenzij je dan ook uren in de keuken wil staan.

4. Vegan 100 - Gaz Oakley

Dit boek heb ik Joost vorig jaar kado gedaan, na het kijken van alle video's moest hij dit boek gewoon hebben. En zeg eerijk, alleen van deze cover krijg je al honger toch? 


5. The fittest you - Gudrun Hespel

Ik vind Gudrun zo enorm leuk en positief. Misschien wel mijn meest favoriete Vlaming (al ken ik er niet veel, maar toch ;). Ze overwon een heftige eetstoornis en zet haar kracht nu in om anderen te helpen en veel positiviteit de wereld in de slingeren. In haar boek staan niet alleen recepten maar het is een boek die zich ook richt op beweging en gezondheid in het algemeen. De laatste tijd gebruik ik dit boek vaak, zeker haar Peanutbutter Banana brownies zijn MEGA lekker! En dat terwijl ik banaan eigenlijk echt heel vies vindt...Misschien nog handig om te weten: dit boek is grotendeels vegan maar bevat ook wat gerechten met kaas.

Andere blogs