Tips roadtrip Valencia - Malaga

Op veler verzoek is hier mijn blog met alle tips, leuke plaatsjes, fijne restaurantjes en leuke plekjes waar we geslapen hebben tijdens onze vakantie in Spanje.

Ik kreeg vaak de vraag of we alles van te voren bedacht hadden, en of we alles zelf geregeld hadden. Ja, we hebben alles zelf geregeld en nee, we hadden zeker niet alles van te voren bedacht. Ik hou er juist van om last minute iets te bedenken en we hebben heel veel gehad aan Tripadvisor (wat ik in Nederland echt nooit gebruik trouwens). We vlogen vanaf Eindhoven wat ik trouwens ook meteen echt een aanrader vind, wat een heerlijk fijn en klein vliegveld!

We huurden in Valencia een auto, en brachten deze terug in Malaga. Je betaalt ongeveer 60 euro extra als je je auto op een andere plaats terugbrengt dus dat valt erg mee.

We verbleven op elke locatie ongeveer 3 nachten en reden dan door naar de volgende plek, wat echt weer als een nieuwe vakantie voelde.

Valencia

Ik vond Valencia een heerlijke stad, het is groot maar toch is het oude centrum heel goed te doen en is de sfeer super gemoedelijk. We kwamen ’s avonds laat aan en meestal vind ik dit vreselijk, je hebt geen idee waar je bent en waar je heen moet maar dat viel me hier alles mee. We stapten een taxi in, waren zo bij ons appartement (max 30 min met de taxi) en nadat we onze koffers even hadden gedumpt zaten we heerlijk tapas te eten in een smal straatje.

Stay

We brachten 3 nachten door in een fijn appartementje ‘Total Valencia Vintage’ (geboekt via booking.com). Het appartement was heel ‘instagramwaardig’ en van alle gemakken voorzien, er was zelfs nog een slaapkamer dus in principe zou je hier met 4 personen kunnen verblijven. De locatie was top, echt heel dichtbij de overdekte markthal en we hebben vanuit hier alles lopend kunnen doen.

To do

  • Joost had thuis al een wandeltour geboekt via freetour.com voor de eerste dag. Wat ook gelijk een goede tip is: op deze site kan je dus een tourguide voor vrijwel elke stad in de wereld boeken en de tours zijn dus gratis en met Nederlandse gids (althans dat is niet overal zo natuurlijk maar dat staat erbij vermeld). Wij gaven deze meneer na onze tour van 1,5 uur 10 euro en hadden meteen een heel goed beeld van de stad door deze tour. Zoveel leuker dan met een bus!
  • De volgende dag hadden we om de hoek van ons appartement fietsen gehuurd en daarmee zijn we naar het strand gefietst, wat zeker een aanrader is (volgens mij 5,5 km vanaf het oude centrum)!
  • Wij zijn er alleen even kort in geweest met de wandeling maar de oude markthal, Mercat Central is zeker de moeite waard om een rondje te lopen!
  • Wat ook een goede tip is, haal je auto pas op NA je verblijf in Valencia, parkeren is namelijk echt een dure grap en je doet in Valencia niets met je huurauto. Wij namen een taxi naar Hertz op dag 4, haalden daar onze auto(wel van te voren geboekt) en reden toen zo met onze auto door naar Calpe.

Food

  • De beste tip om uiteten te gaan in Spanje is sowieso: ga niet voor half 9! Voor ons Nederlanders misschien gek, maar het is echt gezelliger na die tijd!
  • Onze tourguide gaf ons de tip om een restaurant te reserveren via de app ‘TheFork’ want in nederland ‘Iens’ is (en ook weer onder Tripadvisor valt). Via deze app zijn er bij sommige restaurants namelijk flinke kortingen. Zo reserveerde wij bij een Japanner en kregen 40% korting op onze rekening! Heel handig dus!
  • Tago Mago; een leuk sfeer restaurantje en vooral erg goedkoop! Reserveren is wel echt aan te raden (kan gewoon online).
  • Valencia Orient (wat we dus reserveerden via TheFork), super lekkere sushi gegeten!
  • La Mas Bonita, een leuke tentje om naar toe te fietsen voor lunch, ligt aan het strand, kan heel druk zijn maar vooral een plekje in de tuin is echt de moeite waard.
  • Ontbijten bij een Panaderia (zit op elke hoek van de straat), wij hadden dan bijvoorbeeld 2 croissants en allebei koffie voor 3 euro.
  • We ontbeten de laatste ochtend bij Federal Cafe, wat een super hip ontbijttentje is (waar je dus ongeveer alles met avocado, bacon etc kan krijgen) wel iets duurder dan bij een panaderia maar ook zeker een aanrader!

Calpe

Calpe is een badplaatsje waarvan ik niet meteen zou aanraden om hierheen te gaan, er zijn iets verder op wel gezelligere plaatsen dan Calpe als je het mij vraagt. Ik vond het een hoog bejaarden gehalte(misschien ook omdat het nog voorseizoen was. Toch hebben we in Calpe wel de gaafste tocht van de vakantie gemaakt, waarover ik hieronder nog wat zal toelichten.

Stay

We sliepen in ‘Hotel Pierre et Vacances Bahía Calpe’ (via booking.com) en alleen al voor het dakterras is dit hotel de moeite waard! Ook als je hier niet verblijft moet je daar zeker even een drankje gaan doen.

To do

  • Beklimmen van de rots: ‘El Peñon de Ifach’. Trek goede wandel/bergschoenen aan want het is echt klimmen op handen en voeten (zie ook onze vlog) maar het uitzicht is het helemaal waard. We deden over de heen- en terugweg 3 uur dus neem voldoende water mee en doe echt voorzichtig!

Food

  • Komfort: Een restaurant dat vermeld staat in de Michelingids, dit restaurant heeft een bib gourmand vermelding gekregen en dat wil zeggen dat het een zeer goed 3-gangenmenu is onder de 35 euro(als ik het goed heb onthouden). Het restaurant is hip ingericht, het eten echt geweldig en de bediening erg goed! Wij vonden alleen de verlichting wat te ongezellig fel maar daar houden ze in Spanje nou eenmaal meer van dan wij in Nederland. Mocht je in Calpe zijn is dit restaurant echt een beter idee dan de toeristenrestaurantjes aan de boulevard en ook nog heel goed betaalbaar!

Xixona

Stay

We sliepen op Finca les Coves van Anna en Cees(geboekt via fincalescoves.com). Een Nederlands stel van onze leeftijd die sinds begin dit jaar deze finca runnen. We voelden ons meteen zo thuis en sliepen ook nog eens in een super de luxe safaritent. Glamping de luxe was het zeker!

To do

  • Xixona is het dorpje het dichtstbij de finca (10 minuten rijden), het is een schattig klein dorpje en leuk om even doorheen te lopen en koffie te drinken.
  • Ik heb samen met Anna een tocht te paard te gemaakt, en na 15 jaar zelf een paard gehad te hebben was dit wel echt een droom: galopperen door de Spaanse bergen, wauw…
  • Strand; het dorpje Vilajojosa. Een leuk badplaatsje met allemaal gekleurde huisjes aan het strand(ongeveer 40 minuten rijden vanaf Xixona)

Food

  • We hebben tijdens ons verblijf 2 keer mee gegeten op de finca (Anna en Cees koken 3 keer per week voor de gasten) en 2 keer hebben we zelf ge-bbqd (er is een BBQ aanwezig bij de tent) dus restauranttips voor deze omgeving heb ik helaas niet maar met de goede zorgen van Anna en Cees is dat ook niet nodig 🙂

Altea

To do

  • Mirador Monte Tiox: mocht je niet zo’n wandelaar of klimmer zijn maar wel heel graag een gaaf uitzichtpunt willen bezoeken dan is dit punt heel goed geschikt. Je kunt namelijk een heel stuk omhoog rijden met de auto en hoeft alleen de laatste 500meter te lopen. Je kunt vanaf dit punt de rots in Calpe heel mooi zien liggen.
  • Fonts de L’Algar; oftwel de watervallen. Opzich leuk, wel heel erg druk en touristisch. Wij hebben er hele gave foto’s gemaakt en omdat het weer iets minder was was het een leuke besteding van onze middag maar je moet geen mega watervallen verwachten. (entree 4 euro geloof ik)
  • Wandelen langs de boulevard en het oude centrum.

Food

  • De eerste avond hebben we aan de boulevard gegeten bij een geweldige pizzeria: Claudio
  • De tweede avond in het oude centrum op het pleintje met een geweldig uitzicht over de bergen. Het restaurantje was gezellig maar het eten verder niet heel bijzonder. Dus dat ga ik ook niet per se aanraden 🙂 In ieder geval, Altea heeft een enorm schattig oud centrum waar je overal heel gezellig kunt zitten.

Nerja

Stay

Een heel fijn en klein hotel: MB Boutique Hotel (via booking.com) Ook dit hotel heeft een heel mooi dakterras met jacuzzi’s waar we ’s avonds na het eten ook nog vaak even in zijn geweest! Je mag als je in dit hotel verblijft ook gratis gebruik maken van de gym die tegenover het hotel ligt, dus dat hebben we ook zeker gedaan!

To do

  • Alle strandjes bezoeken, Nerja is heel uitgestrekt. Wij zijn van ons hotel helemaal naar het grote strand gelopen en hebben ook de kleinere strandjes halverwege aangedaan. Een totaal andere sfeer op elk strandje en daardoor extra leuk!
  • ‘S avonds lekker door het centrum wandelen, ik vond dit het gezelligste stadje waar we geweest zijn!

Food

Hier heb ik geen specifieke restauranttips, Nerja is gewoon super gezellig dus ga loop gewoon het stadje in en je vindt van alles 🙂

Alora

Stay

In Alora verbleven we bij Finca Las Nuevas (via natuurhuisje.nl). Deze finca ligt echt in de middle of nowhere en het is daarom handig om van te voren boodschappen te doen. De eerste grote supermarkt ligt op een half uur rijden! Ons huisje was een super schattig oud schuurtje dat was omgebouwd tot vakantiehuisje van alle gemakken voorzien.

To do

  • Caminito Del Rey, dit is een wandelroute langs stijle rotswanden en vroeger was dit de gevaarlijkste route ter wereld. Tegenwoordig is alles heel veilig en hoef je je geen zorgen te maken dat je naar beneden zal vallen. Mocht je niet meer online een ticket kunnen kopen ga dan vroeg(9 uur voor de ingang staan) ze laten altijd 50 mensen zonder ticket binnen die nog aan de kassa een ticket kunnen kopen. (ik geloof 10 euro per persoon) De route is in totaal 7,7 kilometer en bestaat uit drie delen: een aanlooproute, het pad zelf van zo’n 3,8 kilometer en een uitloopgedeelte naar de bus die je terug naar je auto brengt. wij deden er ongeveer 2 uur over.

Food

Ook op deze finca hebben we zelf eten gekookt, best fijn voor de afwisseling om af en toe even heerlijk zelf een bordje klaar te maken 🙂

Fuengirola

Stay            

We verbleven in ‘ Pierre en Vacances El Puerto’. Het hotel zelf is wat verouderd maar het dakterras is kortgeleden helemaal gerenoveerd en super mooi geworden! Vooral de locatie van dit hotel is echt perfect, aan de boulevard en je loopt ook zo de gezellige straatjes in ’s avonds.

To do

  • Een tip; ga bij een strandtent liggen waar ze ook bedienen op het strand(dus als er een restaurant voor de bedjes staat zeg maar). Veel fijner dan steeds naar een winkel moeten lopen voor wat te drinken en eten 🙂 Een bedje is namelijk even duur als een bedje zonder bediening.

Food

  • Ga vooral NIET eten in de toeristische smalle straat waar allerlei proppers je naar binnen willen lokken. Dit lijkt net het Leidscheplein in Amsterdam en je kunt veel beter gaan eten op het pleintje achter het postkantoor.
  • Ook kun je ’s avonds beter niet gaan eten op de boulevard, behalve bij een heel leuk burgertentje: Munchies Smokehouse and Bar.
  • Wij aten ook een avond bij Limoncello, een heel leuk italiaans tentje. We vonden het eten niet heel bijzonder maar de sfeer was er wel erg gezellig.
  • Maar de echte aanrader in Fuengirola is: El Patio, dit zit op een zijstraat van het leuke pleintje en hier was de sfeer heel gezellig, het eten heerlijk en de bediening super vriendelijk!

Ik hoop dat jullie wat hebben aan de tips!

Andere blogs