Verjaardag in Maastricht

Op 3 januari jarig zijn is gewoon niet zo handig. Iedereen heeft net de feestdagen achter de rug en is net begonnen aan z’n goede voornemens en daar ineens is ie dan elkaar jaar weer: mijn verjaardag. Toch betekent dat natuurlijk niet dat wanneer een verjaardag op een onhandige datum valt, je hem over hoeft te slaan.

Joost en ik hebben er daarom inmiddels traditie van gemaakt om lekker een weekendje of nachtje weg te gaan want ik vind wel dat je een nieuw levensjaar uitgebreid moet vieren. Ik weet inmiddels dat het niet vanzelfsprekend is.

Daarom kozen we dit jaar voor Maastricht. Een stad die een tikkeltje buitenlands aanvoelt, dat ervaarden we al afgelopen zomer toen we op de fiets naar Maastricht zijn gegaan(of althans vooral mijn vader en broertje vanwege die challenge, weten jullie nog ;)?

We verbleven in Hotel Mabi, in hartje Maastricht. Een super fijn hotel met een heerlijk uitgebreid ontbijt.

We werden heel lief ontvangen met ballonnen, een handgeschreven briefje en prosecco op de kamer. Ik voelde me meteen helemaal jarig 🙂

Wil jij hier ook slapen? Dat kan: met code SLEEPY slaap je er t/m 10 maart voor 39.50 euro p.p. doordeweeks inclusief ontbijt en voor 45 euro p.p. in het weekend inclusief ontbijt (ook geldig op de andere hotels van LBG Hotels in Maastricht).

Tips Maastricht

  • We begonnen ons weekend met een biertje bij de Gouverneur, een gezellige kroeg met meeeeega veel bieren op de tap.
  • ‘S avonds aten we bij Cinq, een leuk restaurant aan de Maas, en als er burrata op het menu staat, ben ik sowieso al fan!
  • Daarna gingen we door naar Mr. Smith, een cocktailbar waarbij je vooraf moet reserveren en waar je aan de buitenkant niet ziet dat er überhaupt een bar achter zit. We moesten aanbellen en ineens ging er een deur open en moesten we een trapje af en kwam er een prachtige bar tevoorschijn. Heel tof om eens mee te maken.
  • De volgende dag zijn we lekker door de stad gaan wandelen en hebben we geluncht bij De Brandweerkantine.naam zegt het al, een oude brandweerkazerne die een beetje hipsterachtig aan doet.
  • Velen van jullie raadde ons dit restaurant aan: Café Sjiek. Een typisch Maastrichts cafe waarbij je aan tafel zit met meerdere mensen en waarbij reserveren niet kan. Ik hou daar wel van, lekkere chaos zeg maar. Het eten was super goed en de sfeer super gezellig.
  • Maandagochtend was er niet veel open in de stad maar toch wilde we graag nog ergens koffie drinken. Wat echt een aanrader is: Coffeelovers Dominicanen in een oude kerk. Dit is een boekwinkel en een koffiezaakje in 1, echt heel mooi gedaan.

Andere blogs