We gaan op wereldreis!

Yehesss.. Eindelijk kunnen we het met jullie delen! Wij gaan voor een jaar op wereldreis! We laten vrienden, familie en Pip in Nederland achter en springen in het diepe. Zelf weten we dit al een hele tijd en is het ook al 3 jaar een droom. We hebben afgelopen jaren geleerd dat dromen er zijn om na te jagen en dat wachten zonde van je tijd is dus daarom gaan we het gewoon doen, hoppa!

Hoe is het idee ontstaan?

Toen ik  3 jaar geleden de diagnose acute leukemie kreeg riep ik al snel tegen Joost: ‘Als ik het geluk heb om beter te worden wil ik samen op wereldreis!’ Hij keek me aan en vond het idee tof maar zag best wat beren op de weg. Snap ik, het is ook niet niks. Maar heel langzaamaan raakte hij aan het idee gewend en was hij eruit: ‘Ik wil met je mee!’ Die reis is sinds dat moment altijd door ons hoofd blijven spoken.

Nu ik sinds een juli 2018 klaar ben met mijn behandeling en er alles aan heb gedaan om zo goed mogelijk te herstellen, kunnen en durven we de stap eindelijk zetten. Morgen is je niet gegeven dus waarom wachten met zo iets tofs?!

Trans Mongolië Express

We vertrekken op eerste Paasdag (21 april) naar Boedapest, daar blijven we 4 nachten en vliegen daarna door naar Moskou om daar vervolgens met de Trans Mongolië Express dwars door Rusland en Mongolie te reizen om uiteindelijk uit te komen in Beijing. Uiteraard stappen we een paar keer uit tijdens die treinreis van ruim 7000km en gaan we de enorm uitgestrekte vlaktes van Mongolië te paard bekijken (ik ben benieuwd hoe dat voor Joost zal zijn zonder rij-ervaring…). We beginnen dus lekker extreem maar dat vinden we juist een grote uitdaging. Joost is vooral bang voor de mensen met wie wij de vier-persoons treincoupé 88 uur lang moeten delen, want als het een beetje tegenzit zijn dat twee Vodka drinkende Russen die geen aangename geur met zich meedragen en ’s nachts snurken. We gaan het beleven, haha!

En daarna?

We zijn van plan om China door te reizen van Beijing naar Hongkong en daarna door te gaan naar de Filipijnen. Vanaf daar ligt onze planning nog helemaal open, dus mocht jij komend jaar op reis zijn laat het ons dan zeker weten want wie weet kunnen we nog een cocktail drinken op een zonnig strand. Eigenlijk het enige wat we hebben bedacht is: 5 maanden Azië daarna 3 maanden Australië om vervolgens te eindigen met 4 maanden in Zuid-Amerika. Voor de snelle teller zijn dat dus 12 maanden reizen, maar wie weet worden het er meer of minder.

Hoe gaat het met de voorbereidingen?

We zijn al maanden bezig om alles voor te bereiden, en we vonden het ook best lastig om nog niets te kunnen delen met jullie. Joost had zijn fulltime baan nog niet opgezegd tot vorige week en dat was voor ons de grootste reden om het nog even stil te houden.

We zijn nu vooral heel druk met het regelen met visa voor Rusland, Mongolië en China, wat vooral heel veel papierwerk is. Daarnaast met het regelen van een goede verzekering, wat voor mij (Viora) iets lastiger is dan voor Joost omdat een verzekeringsmaatschappij mij niet zomaar accepteert na een ziekteproces van 2,5 jaar. Ze vragen om allemaal extra documentatie en goedkeuringen vanuit het ziekenhuis. Het is dus vooral een hele administratieve reis tot nu toe.

Ook moeten we inentingen gaan halen, is ons huis verhuurt, krijgt Pip een tijdelijk ander baasje en zo kan ik nog wel even doorgaan. Best veel geregel maar zo leuk om mee bezig te zijn!

Of we het spannend vinden?

Hmmm, jaa zeker! De laatste weken hebben zijn we vaak genoeg ’s ochtends wakker geworden dat we elkaar aankeken en zeiden; ‘Gaan we dit echt doen?!’ We zijn namelijk allebei nooit langer dan een maand Nederland uit geweest en zijn vooral heel benieuwd naar wat ons te wachten staat. Je wil je zo goed mogelijk voorbereiden maar je weet ook weer niet zo goed waarop je je moet voorbereiden. We kijken er gewoon heel erg naar uit om nieuwe herinneringen te maken, de mooiste plekken te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en de gekste dingen te eten.

Via ons Instagram en Youtube account houden wij jullie zo veel mogelijk op de hoogte, Joost zal uiteraard veel mooie foto’s gaan maken en ook gaan filmen.En op deze website zullen wij uitgebreid de reisverhalen delen van onze avonturen.

Wil je niet steeds hoeven zoeken naar onze laatste locatie en reisverhalen laat dan je mailadres achter onderaan op de homepage. Dan ontvang je van ons per mail een update van onze laatste avonturen!

Liefs,
Joost & Viora

Andere blogs